Back to top

La Coronació del Senyor, un acte únic des de fa segles

Com és tradició, després de la missa del diumenge de Resurrecció, el temple de la Puríssima Sang de Reus celebra la funció de la Coronació del Senyor. L'acte sacramental ha estat reconegut com a bé festiu patrimonial de Catalunya.
Acte de La Coronació del Senyor, una funció que es porta a terme des de fa més de 500 anys a Reus, única a Catalunya i que enguany ha estat reconeguda com a bé festiu patrimonial.

La Reial Congregació de la Puríssima Sang ha dut a terme un any més la tradicional funció de la Coronació del Senyor. Aquest acte del Diumenge de Pasqua fa més de 500 anys que se celebra a la ciutat i només és te constància de què se celebri a Reus. Com a novetat d'enguany, la funció ha estat reconeguda com a bé festiu patrimonial de Catalunya, una fita molt important per a l'entitat donat que només hi ha 24 elements festius reconeguts per la Generalitat. A partir d'ara se seguirà treballant convertir la Coronació del Senyor en element d'interès nacional. Una distinció que ja té les Tres Gràcies.

La tradició marca que una desena de nenes en edat de fer la comunió preparen el cos de Jesús per purificar-lo. L'acte simbolitza la resurrecció del senyor coronant-lo amb dues corones: una al cap i una altra als peus. Una altra de les novetats d'enguany és la presentació de la nova corona col·locada als peus. Aquesta nova peça substitueix la que hi havia fina ara, que datava del segle XVII i estava malmesa.

Paraules clau:

Notícies relacionades