Back to top

La Costa Daurada necessita 90 socorristes més

La UGT i la plataforma SOS Socorristes reclamen una llei actualitzada que reguli els mínims a totes les platges de Catalunya i que substitueixi la que hi ha ara vigent, que data de 1972.
La Costa Daurada necessita 90 socorristes més

El sector del socorrisme segueix reivindicant millores en les seves condicions laborals. La principal: augmentar efectius a les platges. Segons la UGT i la plataforma SOS Socorristes, només a la Costa Daurada falten 90 socorristes per garantir la màxima seguretat i a Catalunya, fins a 300. Unes xifres que dificulten el salvament a les platges. "Hi ha platges que no estan vigilades: el 81% de les persones ofegades ho fa en llocs no vigilats o amb escassa vigilància", reconeix Carlos Parra, de SOS Socorristes.

Per poder regular el nombre d'efectius a les platges, el sindicat fa una petició ferma: crear una normativa autonòmica que reguli totes les platges de Catalunya sota el mateix criteri. A dia d'avui hi ha vigent una llei de mínims de 1972 que deixa als Ajuntaments la potestat de gestionar els seus serveis de seguretat a les platges. Una llei que des de SOS Socorristes denuncien que després de 47 anys, ha quedat desfasada. "No hi ha llei que reguli temporalitat o quantitat de socorristes. Perquè hi ha serveis que conviden al turista a anar a la platja però no hi ha una regulació per al socorrisme?", afegeix Nicolás Migueiz, de SOS Socorristes.

SOS Socorristes demana un conveni sectorial

Aquesta nova llei hauria de contemplar, per exemple, un conveni sectorial d'aplicació a les figures que treballen a la platja i també una major regulació dels seus sous. "Al 80% de les platges cobrem el Sou Mínim Interprofessional, per això després de la nova reforma laboral reivindiquem que el nostre conveni sigui el conveni d'instal·lacions esportives autonòmiques", diu Parra.

El fet que cada Ajuntament gestioni la contractació dels seus socorristes provoca grans desigualtats entre municipis en funció dels seus recursos econòmics. Això, segons el sindicat, augmenta les dificultats de prevenció, seguretat i salvament a les platges.

Paraules clau: