Back to top

La Costa Daurada reclama ampliar l'horari dels comerços fins les 00:30

Cambrils, Salou i Vila-seca s'han reunit amb la delegada del govern de la Generalitat, Teresa Pallarès, per tirar endavant la demanda

Allargar l'horari d'obertura dels comerços fins a dos quarts d'una de la nit és el que reclamen Cambrils, Salou i Vila-seca. Aquest dimecres, els regidors de Promoció Econòmica dels tres municipis s'han reunit amb la delegada del govern de la Generalitat, Teresa Pallarès, per impulsar aquesta reclamació i eliminar la limitació horària. 

Salou i Vila-seca se sumen a l'acord de Cambrils

Ara mateix, la Generalitat i el Procicat estableixen una limitació horària a les botigues que els obliga a tancar a les deu de la nit, fet que perjudica les vendes dels comerços dels municipis turístics. El consistori cambrilenc, el divendres passat, ja va signar un acord per reclamar a la Generalitat i al Procicat l'ampliació de l'horari fins les 00.30 hores i equiparar-lo al de la resta de sectors.

Salou i Vila-seca s'han sumat a aquest acord per treballar amb Cambrils de manera conjunta i presentar la demanda a la Generalitat. La reclamació conjunta s'emmarca en la voluntat d'eliminar la limitació horària abans de l'actualització de les mesures prevista per al 19 d'agost. Segons Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils, el sector comercial "ha estat un sector molt sacrificat que ja va patir el tancament dels caps de setmana i no podem ajornar més el tancament horari a les deu". 

De les 22 a les 00: un 20% de la facturació de l'estiu

El portaveu de la Xarxa del Port, Jordi Masip, assegura que "és molt injust perquè a les zones turístiques de deu a dotze de la nit és quan hi ha més gent al carrer i és quan podem fer un 20% de la facturació d'estiu". Des de la Unió de Botiguers, Mercedes Martínez afirma que "el que no puguem facturar ara ens perjudica poder continuar oberts a l'hivern" i afegeix que volen tenir les mateixes condicions que la resta de sectors.

Cambrils, Salou i Vila-seca ja han traslladat aquesta reclamació al govern de la Generalitat per aconseguir que els comerços dels municipis turístics puguin obrir fins a quarts d'una de la nit, una franja d'horari clau per a la facturació del sector. 

Paraules clau:

Notícies relacionades