Back to top

La Covid-19 marca els pressupostos de la Diputació per al 2021

La Diputació de Tarragona ha presentat aquest dimecres, 25 de novembre, els pressupostos per al 2021. Uns comptes que s'eleven fins als 159,5 milions d'euros i que se centren a enfortir l'economia de la demarcació per mitigar la crisi social i econòmica causada per la pandèmia.

La Diputació de Tarragona encara el 2021 amb un pressupost de 159,5 milions d'euros. Uns comptes enfocats, en gran mesura, a pal·liar els efectes de la crisi sanitària, econòmica i socials provocada per la Covid-19.

Segons el vicepresident primer i diputat delegat d'Hisenda de la Diputació de Tarragona, Quim Nuin, "el pressupost té la mirada dels temps presents. La pandèmia ens ha fet orientar l'acció de la Diputació a intensificar les accions que ajudin a la competitivitat del territori i a fer-lo més sostenible i connectat. Augmentar la inversió del món local, com preveu el pressupost, és una bona política social".

El PAM compta amb un pressupost de 31 M€

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, també ha destacat la importància de les inversions en el món local per lluitar, justament, contra la pandèmia. I ho ha fet referint-se als 31 milions d'euros amb què s'ha dotat el Pla d'Acció Municipal (PAM).

"La inversió pública està cridada a ser protagonista dels pròxims temps per superar males èpoques per a l'economia i, en aquest sentit, la bona salut de les finances de la Diputació de Tarragona fa possible poder encarar inversió pública a càrrec d'endeutament", ha destacat Llauradó. 

Noemí Llauradó i Quim Nin

Els dos projectes estrella del 2021, lligats a una major connectivitat

L'amortització de 4,9 milions d'euros aquest 2020 ha permès liquidar completament el deute que tenia la Diputació de Tarragona i això, al seu temps, permetrà engegar dos projectes que tenen l'objectiu final de frenar el despoblament rural: el desplegament de la fibra òptica i la millora de les carreteres.

Uns pressupostos que s'alineen amb el pla de xoc presentat amb l'arribada de la pandèmia, el que significa que es mantenen els ajuts destinats a entitats socials, a la cultura i al sector de l'hostaleria, i que si res canvia s'aprovaran aquest divendres 27 de novembre.

Paraules clau:

Notícies relacionades