Back to top

La COVID deixa 19 morts a Reus aquest novembre

En només dues setmanes han mort una cinquena part de les víctimes de pandèmia a la capital del Baix Camp. Des del març han perdut la vida per coronavirus prop d'un centenar de persones.

Les dades de la incidència de la COVID a Reus van millorant dia a dia i lluny queden aquelles xifres de prop de 2.000 punts en índex de rebrot i 1,86 de velocitat de transmissió del virus. Ara bé, es continuen notant els efectes d'aquelles dades funeste de fa poques setmanes. Si les xifres han millorat notablement, la seva repercussió als hospitals i en mortalitat s'estan notant aquest mes de novembre. 

Segons les dades oficials del departament de Salut, durant les dues primeres setmanes de novembre, des del dia 2 i fins al dia 15, han mort a la ciutat 19 persones. És una xifra elevadíssima, tenint en compte que des de l'inici de la pandèmia la COVID s'ha endut a la ciutat 97 persones. I la xifra, de moment no té aturador, perquè les xifres de Salut indiquen que aquesta setmana també s'han registrat 3 defuncions més. 

Frenada de les dades

Ara bé, s'espera que amb la frenada de les dades d'incidència del virus també es vagi relaxant l'Hospital Sant Joan i la xifra de defuncions. Aquest dijous, segons dades del departament de Salut, l'índex de rebrot es troba en 475, per sobre encara de la mitjana catalana de 381 punts. Amb tot, i com ve passant els darrers dies, l'Rt, la velocitat de transmissió del virus està per sota de la del país. A Reus 0,68 i a Catalunya 0,76. 

Paraules clau:

Notícies relacionades