Back to top

La creació de noves empreses va a la baixa

El volum de noves empreses a les comarques del Camp de Tarragona va a la baixa. Un fet que evidencia la situació econòmica al territori en uns moments on ha caigut lleugerament l'arribada de turistes i les exportacions en la Química. Tot i això, segons l'informe sobre la Conjuntura Econòmica realitzat per les cambres de Comerç i la Càtedra d'Innovació Empresarial, l'ocupació al territori s'ha mantingut estable entre l'últim trimestre del 2017 i el 2018.
cambra de comerç de Reus.

El desenvolupament econòmic al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre va al ralentí. Així ho evidencia l'informe corresponent al quart trimestre de l'any sobre la Conjuntura econòmica de la zona, elaborat per les Cambres de Comerç i la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial i el Grup de Recerca d'Indústria. Se'n desprèn una baixada de la creació de noves empreses al territori, fet que consideren que es deu a una capacitat d'atracció inferior a la resta de territoris, però també a causa de les incerteses econòmiques de la zona euro i de l'estat espanyol.

De fet, les dades revelen que el nombre de persones ocupades s'ha mantingut establem si es comparen les xifres del darrer trimestre del 2017 amb el 2018. En aquest sentit, però, des de l'estudi asseguren que la contractació indefinida és més alta a Catalunya que a Tarragona.  

Per sectors, han destacat que els volums de mercaderies, en tràfic portuari, han caigut en un 6%. En turisme també han detectat una lleugera davallada del 4,4% en nombre de viatgers.

Paraules clau: