Back to top

La Creu Roja de Tarragona ha atès 15.700 dones en situació de vulnerabilitat el 2022

La Creu Roja Joventut ha presentat la campanya 'Som una, som totes' per reivindicar la discriminació de gènere que pateixen moltes dones

Durant el 2022, la Creu Roja de la demarcació de Tarragona ha atès 15.769 dones en situació de vulnerabilitat, el que suposa un 60% del total. Concretament, 9.744 dones han estat ateses en projectes de pobresa (56% del total), 1.300 dones en programes d’ocupació (67%) i 5.184 en programes de gent gran (75%).

A més l’entitat ha atès prop de 800 usuàries en els projectes específics dirigits a dones en situació de dificultat social, que aborden la seva situació de manera transversal. En aquest sentit, el servei d’Atenció i Protecció (ATENPRO) de teleassistència mòbil a dones víctimes de violència masclista, ha arribat a un total de 579 dones a les comarques de Tarragona.

Amb l'objectiu de reivindicar la discriminació per interseccionalitat de gènere i posar sobre la taula que, a més del gènere, existeixen altres factors que entrellaçats solen generar discriminació o privilegi en les dones, la Creu Roja Joventut presenta la campanya 'Som una, som totes' en el marc del Dia Internacional de les Dones. El voluntariat de Creu Roja Joventut visibilitzarà aquesta problemàtica amb accions de carrer obertes a la ciutadania convidant a la reflexió a través de jocs participatius. 

creu roja som una som totes

En matèria de sensibilització sobre gènere i feminisme, la Creu Roja Joventut ha arribat a més de 350 infants i joves de la província a través de tallers impartits en centres educatius durant el 2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades