Back to top

La Creu Roja ultima la selecció de socorristes per l'estiu

L'oficina provincial de Creu Roja a Tarragona ha convocat un procés de selecció de socorristes per a platges durant l'estiu amb un total de 70 places, una xifra que es manté estable respecte a l'estiu passat

70 socorristes contractats per Creu Roja de Tarragona supervisaran aquest estiu les platges de la província, entre elles Tarragona, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Deltebre. Dissabte es van celebrar les proves físiques a la platja de l'Arrabassada de Tarragona, la segona de les fases que han hagut de superar els més de 100 aspirants admesos.

Aquesta ha consistit en una prova de Suport Vital Bàsic i una altra d'aptituds físiques: 200 metres corrent per la sorra, 400 nedant al mar i 100 més de cursa per la sorra en un temps màxim de 20 minuts. Aquesta selecció l'han de superar tant els socorristes amb alguns anys d'experiència com els que s'hi presenten per primera vegada. És una manera de "garantir que els seleccionats coneixen els protocols vigents i mantenen les aptituds físiques", tal com explica Cristina Sebastián, que fa tres anys que exerceix a les platges del territori. 

Aquesta temporada com l'any passat, els socorristes, a més de realitzar funcions de vigilància, salvament i atenció sanitària, també assumiran tasques de prevenció i supervisió de les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia del Coronavirus. Aquest protocol insisteix especialment en la higiene de mans i l'ús de la mascareta a l'hora d'assistir un pacient. 


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades