Back to top

La crisi del sector primari, un tema d'urgència nacional

Les mobilitzacions que ha protagonitzat el món rural durant les últimes setmanes, estan posant de manifest la greu situació en què es troba el sector.
agricultura

Fa un parell de setmanes, els pagesos d'arreu de l'estat espanyol van sortir al carrer per defensar el món rural. Unes mobilitzacions que s'han anat repetint durant els últims mesos al conjunt de la demarcació de Tarragona. I és que la crisi del sector primari i el despoblament rural comença a considerar-se'l un tema d'urgència nacional.

Des de PIMEC, per exemple, asseguren que les administracions haurien d'estar més implicades. De moment, ells han instat al Parlament a crear un pacte nacional, amb la voluntat de frenar tots els problemes que arrossega el món rural des de fa anys.

El Pla 2/15, en marxa

Tanmateix, fa més de 6 mesos que PIMEC va posar en marxa el Pla 2/15, amb l'objectiu enfortir el sector primari, fer front al despoblament rural i acabar amb els desequilibris territorials, i on ja s'hi han unit més de 75 entitats de tot Catalunya.

La PAC ja contempla mesures 

Per la seva banda, la PAC ha assegurat que ja hi ha una sèrie de mesures i ajuts sobre la taula per fer front als problemes que arrossega el sector agrari des de fa anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades