Back to top

La crisi dels glaçons de gel arriba al Baix Camp

La pujada dels preus i l’alta demanda estan provocant la manca dels glaçons en diferents sectors en ple estiu.

L'estiu ha arribat acompanyat de molta calor, però amb menys estoc de gel als magatzems que altres anys. La tornada a la normalitat, les onades de calor i el repunt del turisme han disparat la demanda a la qual no ha pogut fer front l'augment del preu de l'electricitat. El preu dels carburants, l'encariment de l'energia i del plàstic han provocat la reducció de la fabricació de gel a les fàbriques, una reducció que ha provocat un problema generalitzat, sobretot als supermercats i a l'hostaleria.

Els supermercats

Els supermercats es troben des de l'inici de l'estiu amb el problema del desabastiment, al qual no poden fer front, a causa de la manca de gel. Mesures com la limitació de la venda de bosses són les que s'estan aplicant en molts dels supermercats. El sector preveu que la situació continuï així durant el que queda d'estiu, tot i que esperen que l'elevat cost de les matèries primeres vagi disminuint. 

La restauració

Aquesta manca de gel també ha repercutit en el sector de la restauració que, a causa de les elevades temperatures i el retorn del turisme, la demanda augmenta per la necessitat de servir la beguda fresca.

Bars, restaurants i oci nocturn, estan patint aquesta problemàtica i, davant l'augment dels preus, estan prenent algunes mesures, com ara comprar màquines per tal d'evitar pagar els preus elevats i quedar-se sense gel. 

Els costos de producció del gel han pujat entre un 65% i un 70% provocant la pujada d’un 25% del seu preu. Tot i això, des del sector no preveuen importar-ne d’altres països pel seu elevat cost i pel fet que Espanya n’és un dels principals països productors.

Sortim al carrer per saber com ha afectat als reusencs la crisi dels glaçons de gel

Paraules clau:

Notícies relacionades