Back to top

De la Cucafera a la Torre Eiffel, les versions en miniatura de les mones a Reus

Només queden deu dies per Setmana Santa i això és sinònim, entre moltes altres coses, que en poc més de dues setmanes estarem gaudint d'un dels moments més dolços de l'any.

Després d'haver elaborat el Drac, el Lleó, la Víbria, l'Àliga, i molts altres elements festius, enguany ha estat la Cucafera qui ha passat a tenir la seva versió de xocolata. Aquestes elaboracions, a càrrec del Forn Huguet ja són una tradició a la ciutat de Reus. Des del 2009, quan es va dur a terme la Mulassa, cada any hi ha hagut una nova creació, amb l'única interrupció de la pandèmia.

Així doncs, la figura de la Cucafera arriba amb motiu del desè aniversari d'aquest element del Seguici Festiu petit. Com també és tradició, l'escultor Manel Llauradó ha estat l'encarregat de fer el motlle que després el forn ha elaborat amb xocolata. En aquest cas, la figura és de xocolata amb llet, i està decorada amb pintura de bronze i amb detalls de pintura blanca, tal com és la Cucafera.

Per la seva banda, la Confiteria Padreny també es troba immersa en la campanya de mones, que, cada cop més, funciona a través de comandes prèvies. Enguany, més enllà de les figuretes típiques d'animals i dibuixos, s'han llançat a construir una torre Eiffel parisenca de xocolata, a escala real 1 entre 300.

La construcció d'aquestes figures s'ha dut a terme al llarg d'un bon grapat d'hores, amb plantilles retallades en xocolata. Pel que fa a l'increment dels preus, una preocupació que els pastissers fa uns anys que pateixen, han decidit augmentar el preu de les mones un 5% per pal·liar la sobrecàrrega econòmica.

Paraules clau:

Notícies relacionades