Back to top

La cultura popular, eina de cohesió social de la ciutat

Reus tindrà una trobada d'elements festius tradicionals dels barris, el pròxim 1 d'octubre, a la plaça de la Llibertat.

Explicar la història de la ciutat a través de la cultura popular de les diverses zones del municipi. Aquest és l'objectiu de la primera trobada d'elements festius tradicionals dels barris de Reus, que se celebrarà el pròxim 1 d'octubre a la plaça de la Llibertat. En el decurs de la trobada hi haurà un esmorzar; ballades a la plaça dels elements amb la col·laboració dels gegants manotes, tallers de creació infantil, cercavila fins a la Plaça Mercadal, retorn a la plaça de la Llibertat i cloenda de la jornada amb un vermut popular i un dinar amb totes les colles participants. 
 
En l'actualitat són dotze els barris que compten amb gegants, gegantons, cap grossos i d'altres elements festius, en la seva majoria vinculats a les entitats veïnals: Blancafort, Carme, Carrilet, Gaudí,  Horts Miró, Mas Carpa, Monestirs, Montserrat, Parcel·les Cases, Santuari, Sol i Vista i Els Alegre. Tots ells formaran part de la jornada festiva del primer d'octubre, que ha de poder-se consolidar dins l'agenda de la ciutat.

Un cicle musical a la fi de l'octubre

D’altra banda, la programació cultural i musical als barris durant aquesta tardor també comptarà amb el cicle 'La Música Batega als Barris' que tindrà lloc els dos últims caps de setmana d’octubre, els dies 21, 22 i 23 i 28, 29 i 30. Seran actuacions de petit format amb grups vinculats a la ciutat. Hi haurà un total de 32 actuacions, 16 en cada cap de setmana i quatre de manera simultània.

Paraules clau:

Notícies relacionades