Back to top

La CUP "acata, promet i jura" la constitució espanyola

L'Ajuntament de Reus ha repetit aquest dimecres, 3 de juliol, en una sessió extraordinària i urgent, la votació i el nomenament de l’alcalde de Reus. Tot plegat després que el TSJC anul·lés aquest dimarts la investidura de Carles Pellicer perquè els juraments a la constitució dels regidors de la CUP no van ser correctes.
Carles Pellicer en una sessió plenària de l'Ajuntament de Reus

Després que aquest passat dimarts, 2 de juliol, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decretés com a nul·la l'elecció i el nomenament de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el secretari general de l'Ajuntament de Reus ha convocat una sessió extraordinària i urgent del plenari municipal per tal de repetir la votació i el nomenament de l'alcalde.

Segons informava el mateix consistori reusenc a través d'un comunicat, el TSJC hauria considerat com a inconstitucional el nomenament dels tres regidors de la CUP, ja que aquests van manifestar "ni juro, ni prometo ... simplement acato". En aquest sentit, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hauria considerat que s'està negant la Constitució.

Malgrat tot, aquest dimecres 3 de juliol, els tres regidors anticapitalistes sí que han "acatat, promès i jurat" la constitució espanyola. No obstant això, han denunciat diversos articles de la constitució en termes de llibertat d'expressió i ideològica, d'habitatge digne, drets animals, entre altres.

Cs també vol protagonisme

Ciutadans, que el passat 15 de juny va alertar durant el plenari que els juraments de la constitució "no s'han fet de forma adequada", ha defensat que l'acció d'avui de la CUP no complex amb l'article 108 de la carta magna. De nou han demanat, de nou, a Carles Prats, que fes alguna cosa al respecte. 

La CUP valora la sentència

Després del plenari extraordinari la CUP ha valorat la sentència del TSJC. Asseguren que "és molt preocupant que immediatament després del ple de constitució, Jordi Ferré (VOX), fes aquesta denuncia" i afegeixen que "denota una persecució de l'independentisme de la llibertat d'expressió". Els independentistes asseguren que tot plegat "legitima" el discurs de la ultradeta i la "privació de la participació de les tres regidores de la CUP que van ser escollides". 

Paraules clau:

Notícies relacionades