Back to top

La CUP acusa l'Ajuntament de Reus de sacrificar coloms sense control

Els cupaires asseguren que treballadors municipals capturen aquestes aus que posteriorment són sacrificades sense comprovar si estan malaltes, condició imprescindible per poder acabar amb la seva vida.

La CUP de Reus ha denunciat aquesta setmana a l'Ajuntament i la regidoria de Medi Ambient davant la Fiscalia de Medi Ambient dels Jutjats de Reus per com es controla des del consistori la població de coloms de la ciutat. Segons els cupaires, els animals són capturats i posteriorment sacrificats en un centre homologat amb el qual té un conveni.

Un acord que, segons la CUP, només permet sacrificar aquestes aus si tenen alguna malaltia. Un control veterinari que segons els cupaires no es duu a terme. A més, apunten que aquesta pràctica comporta un benefici econòmic a l'empresa, ja que les despulles es farien servir per a elaborar biocombustible i pinso.

Els de l'esquerra independentista insisteixen, a més, que el consistori reusenc tampoc els ha facilitat cap document que expliqui el seguiment que s'ha fet sobre la instal·lació de menjadores de pinso esterilitzant, anunciades per l'executiu de Pellicer la primavera de 2019. Segons apunten fonts municipals a Canal Reus, l'Ajuntament defensa que actua d'acord a la normativa vigent. 

Paraules clau:

Notícies relacionades