Back to top

La CUP acusa 'L'Última Llar' d'infraccions greus en el trasllat i estada dels animals

Acusen els regidors Dani Rubio i Dolors Vázquez de passivitat
  

La CUP ha denunciat públicament que la funerària per a animals de companyia "L'Última Llar", no compleix amb el contracte signat. Els cupaires expliquen que han fet un seguiment des del juliol i fins al novembre d'aquesta empresa i que hi ha infraccions greus per part de "L'Última Llar".
 
El 13 de juliol es feia viral un vídeo on es veia un ruc passejant pel centre de Reus i precisament des d'aquell moment i fins al 17 de novembre, la CUP va iniciar un seguiment per veure com es feia la recollida, l'estada i l'entrega dels animals a la funerària per a animals de companyia "L'Última Llar".

Els cupaires asseguren que aquest ruc va arribar a través d'una simple furgoneta i no pas amb un transportí adequat per equins. Una situació que va provocar una ferida oberta a la pota de l'animal que li ha comportat una coixera i una fractura en un molar, segons diu la CUP.

Sense espais adequats

A més a més, asseguren que l'empresa no té un espai adequat per a cada espècie i que animals com serps i rapinyaires haurien de ser custodiats per agents rurals. En definitiva, els anticapitalistes denuncien que no hi ha una protecció dels animals i dels seus drets, que "L'Última Llar" no compleix amb el contracte públic i que, tot plegat, compta amb la passivitat dels dos regidors d'Ara Reus: el de Medi Ambient Dani Rubio i la de seguretat Dolors Vázquez.  
  
Tampoc hi ha llibre de registres i, a més a més, no segueixen controls veterinaris, ni la vacunació, ni tenen xips, ni la traçabilitat que tenen, segons la CUP. El ruc en qüestió es va entregar al refugi "Les set cabretes" de Botarell, on va arribar sense el manteniment bàsic de peülles, sense vacunes, ni xips, ni esterilitzat.

Paraules clau:

Notícies relacionades