Back to top

La CUP afirma que la xarxa municipal perd 1,5 milions de m³ d'aigua cada any

Els cupaires proposen aturar el consum d'aigua del Siurana gràcies al reaprofitament de l'aigua que deix anar la depuradora municipal. És aproximadament la mateixa quantitat d'aigua que necessita la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes

La CUP de Reus creu que el Govern municipal, a través de l'empresa Aigües de Reus, hauria de centrar esforços a recuperar el milió i mig de metres cúbics d'aigua que per la manca de manteniment de la xarxa, segons asseguren, es perden cada any a la ciutat.

Segons Joan Ribas, de la comissió de medi ambient de l'assemblea de la CUP de Reus, "hem de remirar la xarxa urbana de Reus, perquè, encara que les fuites estiguin per sota de la mitjana de Catalunya, hem de continuar millorant la xarxa. A aquesta quantitat cal sumar-hi els 5 milions de m³ que cada any deixa anar la depuradora. Ambdues mesures poden aconseguir que sigui innecessari el nostre consum d'aigua del pantà de Riudecanyes".

En aquest sentit, la CUP proposa també que s'aturi el consum de l'aigua que prové el riu Siurana aprofitant aquesta aigua que es regeneraria a la depuradora de Reus, un cop l'ACA construeixi la planta que té prevista i que suposarà una inversió de 8 milions d'euros.

El grup municipal ha recordat que, actualment, l'abastiment de l'aigua de Reus prové en un 61% del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), un 27% de Riudecanyes-Siurana i un 12% de minats i pous. Segons les anticapitalistes, els pous i minats de la ciutat estan poc aprofitats, ja que "molts d'ells estan contaminats i alguns no estan ni equipats per poder extraure'n aigua", afirma Mònica Pàmies, regidora del grup municipal i alcaldable per a les pròximes eleccions.

Tot i això, la cupaire assegura que aquesta no hauria de ser la font principal d'aigua, "però podria servir, en darrer terme, de font auxiliar".

Paraules clau:

Notícies relacionades