Back to top

La CUP alerta de noves irregularitats en el projecte d'Hispània

Denuncia que l'empresa adjudicatària del projecte de l'antiga Hispània no ha contemplat la desintoxicació del sòl en el seu document, obviant una part de les clàusules de la licitació.

Novetats en el projecte de l'Antiga Hispània i és que després que l'Ajuntament hagués adjudicat les obres del projecte a l'única empresa que es va presentar al concurs, la CUP fa trontollar de nou el projecte. Els cupaires asseguren que l'empresa adjudicatària del contracte no fa constar en lloc del seu document la part on s'explica com faran la descontaminació del terreny. Cal recordar que el Govern va aprovar el passat mes de desembre que l'obligació de descontaminar el terreny requeia en l'empresa que guanyes el concurs i així constava en el plec de condicions de la licitació.

És per això que els cupaires qüestionen el coneixement que té l'empresa sobre els contaminants que té el terreny i també el desconeixement de la normativa aplicable en aquesta zona, donat que el document de l'empresa es regeix per dues normatives mediambientals i de gestió de residus caducades fa 7 i 12 anys.

Per tot plegat els cupaires han tornat a alertar a l'Agència de Residus de Catalunya sobre aquest cas per tal que insti a l'Ajuntament a suspendre la tramitació d'aquest procediment de contracció i l'execució de l'obra, que hauria de començar després de l'estiu.

Per altra banda, també demanen que aquest òrgan de la Generalitat emprengui mesures de protecció sobre la salut pública, tenint en compte que , segons els anticapitalistes, la mesa de contractació va adjudicar l'obra sense l'estudi previ de toxicitat del sòl que demanava l'Agència Catalana de Residus.

Per altra banda, des de la CUP no descarten presentar aquesta documentació als Jutjats per interposar una denúncia a la Fiscalia.

Paraules clau:

Notícies relacionades