Back to top

La CUP critica la querella de la Comunitat de Regants de Riudecanyes

Els cupaires s'han posicionat en contra de la denuncia interposada a membres de GEPEC i la Plataforma pel Riu Siurana perquè consideren que és una represàlia per defensar el territori. Per altra banda, també acusen a l'Ajuntament de Reus de fer negoci amb l'aigua del Priorat.

El grup municipal de la CUP ha criticat la querella interposada per la Comunitat de Regants de Riudecanyes a membres del GEPEC i la Plataforma pel Riu Siurana. Es tracta d'una denuncia per un acte de protesta a l'assut del pantà de Siurana l'any 2017. Els cupaires denuncien que la querella vol represaliar persones per defensar el seu territori i exigeix a l'Ajuntament de Reus que exerceixi com a capitalitat.

En aquest sentit, Edgar Fernàndez, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus ha destacat que "No és normal que un ajuntament com el de Reus estigui en guerra amb tota una comarca pels recursos hídrids" i afegeix que "no se li dóna l'aigua al Priorat que neix al Priorat i en canvi aquí s'utilitza per vendre aigua de pagès a preu de boca".

Per altra banda, des de la CUP també denuncien que l'advocat encarregat de redactar la querella és un càrrec de confiança de l'Ajuntament de Reus, és per això que també demanen explicacions al consistori.

Una problemàtica que ve de lluny

Els cupaires han remarcat la necessitat de disposar d'unes polítiques de l'aigua prioritzant les necessitats i no el negoci. Per altra banda demanen que la Comunitat de Regants de Riudecanyes retiri la querella i que es reactivi la Taula de l'Aigua del Siurana per tractar aquesta problemàtica en cohesió amb els territoris.

Paraules clau:

Notícies relacionades