Back to top

La CUP critica que Reus Energia no es plantegi com a 100% ecologista

La formació política veu amb bons ulls la creació de l'empresa municipal 'Reus Energia' tot i que qüestiona l'informe econòmic presentat aquest dimarts pel govern reusenc.

La CUP s'abstindrà en el proper ple pel que fa a la memòria valorativa per a la creació de la nova empresa municipal 'Reus Energia'. Creuen que el projecte no és 100% ecologista ja que durant els primers anys, segons l'informe, l'energia provindria només de plaques solars. La resta s'hauria de comprar al mercat ordinari. Per aquest motiu, la CUP aposta per combinar les plaques solars amb altres formes d'energia verdes com petits aerogeneradors o calderes de biomassa.

'És viable donar servei a la ciutadania des d'un inici'

També posen sobre la taula que 'Reus Energia', tal com contempla l'informe, no podria donar servei a la ciutadania almenys fins passats quatre anys. Segons la CUP, això sí que podria esdevenir una realitat des del primer dia amb la producció d'altres formes d'energia neta i amb una metodologia similar a la d'Aigües de Reus. A més, defensen una empresa energètica municipal per protegir la ciutadania dels abusos de les grans elèctriques i no només com un estalvi econòmic del consistori.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades