Back to top

La CUP denuncia deixadesa de l'administració a la indústria química

Tres anys després de l'accident d'IQOXE, la formació cupaire denuncia que, més enllà de la instal·lació de sirenes i sensors, no hi ha hagut canvis en la legislació i en les mesures de control de la química.

Aquest dissabte es compleixen tres anys de l'accident d'IQOXE, i la CUP continua defensant que hi ha molt camí a recórrer per poder prevenir i assegurar els ciutadans si, algun dia, el territori torna a viure una situació similar. Per mitjà de la seva diputada al Parlament, Laia Estrada, han expressat que, malgrat que han passat tres anys de l'accident, tot està igual. Una evidència ha estat la darrera fuita de nafta patida al territori, que, segons afirma Estrada, es va gestionar d'una manera inadequada.

Les conclusions parlamentàries, sense entrar en acció

Pel que fa a les conclusions de la comissió d'estudi de la seguretat de la petroquímica que es van aprovar al parlament, asseguren que no s'han fet passos endavant pel que fa als canvis de legislació i els mecanismes que garanteixin que aquesta es compleixi.

Deixadesa de les administracions

En relació amb la darrera causa contra IQOXE, que assegurava que l'empresa abocava aigües contaminants directament al mar amb un sistema que permetia diluir-les i evitar els controls analítics, des de la CUP han volgut culpar l'administració pública de deixadesa pel que fa al control de la indústria química.

Les empreses tarragonines tenen expedients sancionadors de tipus mediambiental?

Ara, des de la conselleria de Medi Ambient tarragonina han demanat a la Generalitat que se'ls facilitin si les empreses del sector químic tarragoní tenen expedients sancionadors relacionats amb infraccions de matèria mediambiental. Per ara, diuen que la Generalitat no els pot facilitar aquestes dades i l'AEQT els ha respost que no disposa d'elles, com tampoc del poder de demanda d'aquestes. Així, ara han encetat un procés de contacte amb les empreses, directament, per aconseguir aquesta informació.

Paraules clau:

Notícies relacionades