Back to top

La CUP denuncia la negativa d'empadronament del govern a residents de la ciutat

La formació dóna suport a diferents associacions reusenques que vetllen pels drets d'aquestes persones i que actualment a causa de no tenir padró, tampoc disposen de targeta sanitària ni tenen la possibilitat d'accedir a ajudes.

La CUP Reus assegura que l'actual govern de l'Ajuntament de Reus no garanteix el dret a l'empadronament de persones que resideixen a la ciutat. Els cuparies defensen que no és necessari ser propietari d'un habitatge o tenir un contracte de lloguer per poder accedir al padró i, en canvi, el govern de la ciutat no els està atorgant. Edgar Fernàndez, regidor de la CUP, ha declarat "això és un delicte, perquè no estàs garantint els drets a la teva ciutadania".

No és la primera vegada que la formació política denuncia aquest fet, és per això que en aquest cas, ha volgut donar veu a algunes de les persones afectades que a causa de no tenir padró, no poden accedir als serveis socials ni disposen de targeta sanitària.

D'altra banda la CUP ha titllat d'inútil el Consell Municipal d'Habitatge creat pel govern, ja que ha arribat quasi tres anys després de la moció presentada per la mateixa CUP i segons el partit, encara no ha solucionat res. També han posat èmfasi en la situació dels barris de la perifèria de la ciutat, que asseguren, és insostenible.

Paraules clau:

Notícies relacionades