Back to top

La CUP exigeix la continuïtat del Mercat del Carrilet

Denuncien que la decisió del tancament s'ha pres de manera unilateral per part del govern i que no hi ha hagut voluntat política per dinamitzar l'espai.
CUP de Reus

Una setmana després de l'anunci del tancament del Mercat del Carrilet, la CUP s'ha pronunciat en contra d'aquesta decisió. Volen que l'equipament continuï en marxa i denuncien la falta de compromís del govern a l'hora d'impulsar millores per dinamitzar aquest espai.

En aquest sentit, els cupaires remarquen el seu desig d'un model de mercat de servei públic vinculat al comerç de proximitat i rebutgen el model de mercat perseguit pel govern de la ciutat.

Propostes alternatives de la CUP

La CUP ha recordat algunes de les propostes que ja plantejaven en el seu programa electoral com transformar el mercat en un sistema cooperatiu d'alimentació i cuina, la implantació d'un espai dedicat a la salut pública i la nutrició i donar més protagonisme al productor, entre d'altres.

Mercat del Carrilet

El mercat del Carrilet, al Pla d'Acció Municipal

 La regidora de la CUP de Reus, Mònica Pàmies, denuncia que la decisió del tancament no ha passat per votació i que el govern no ha complert amb els propòsits que es va marcar en els seus inicis. Concretament, pel que fa al Pla d'Acció Municipal, 's'incloïa el Mercat del Carrilet com un espai on actuar i modernitzar els equipaments'. Pàmies incideix en el fet que aquest punt es va aprovar i finalment, s'ha acabat tancant el Mercat.

'No s'han executat accions per dinamitzar-lo'

En aquesta línia de crítiques, els cupaires tampoc veuen amb bons ulls que l'Ajuntament 'es gastés 18.000 euros en un estudi de mercats' per trobar opcions de millora al Mercat del Carrilet i que després, tal com expressa el grup municipal de la CUP, no se n'hagi executat cap i se centrés solament en la cerca d'un operador privat que ocupés la planta baixa.

Paraules clau:

Notícies relacionades