Back to top

La CUP fa costat al govern municipal en la decisió de no cedir els romanents al govern de l'Estat

El grup independentista defensa que els ajuntaments han de disposar dels romanents per a destinar-los a despesa social i dinamització económica

Durant el matí d'avui, i al mateix temps en què la CUP Nacional es posicionava amb relació a la decisió del Govern de l'estat de centralitzar els romanents dels ajuntaments, la CUP de Reus s'ha posat a disposició del govern de la ciutat.

Fa uns dies, el mateix alcalde Pellicer va fer pública la decisió de gestionar directament, des del mateix Ajuntament de Reus, els romanents de 2019. En aquest sentit, la setmana passada es va fer públic el Real Decret de mesures financeres de caràcter extraordinari i urgent aplicables a les entitats locals i aprovat pel consell de Ministres.

Després de fer-ne una lectura exhaustiva, la Candidatura d'Unitat Popular torna a criticar la postura del Gobierno. La Candidatura d'Unitat Popular de Reus insta el govern de la ciutat a mantenir-se ferm davant la decisió del Gobierno i no transferir els diners en coordinació amb tots els representants del món local, articulant una resposta conjunta contra aquest nou atac a l'autonomia municipal.

En aquest sentit, Edgar Fernández, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP i regidor de la formació a Reus, manifesta que "des de la nostra naturalesa com a formació política que creu en els espais de debat com essència per a la presa de decisions, demanem a Pellicer i Llauradó que convoquin un ple extraordinari per tal d'abordar la situació".

Forces independentistes en un marc conjunt

En la mateixa línia de suport al govern de la ciutat, els anticapitalistes creuen que, altre cop, existeix l'oportunitat per tal que les forces independentistes es tornin a col·locar en un marc conjunt per tal de concretar les mesures de coordinació necessàries per fer efectiva la decisió i treballar per una autonomia local real.

Paraules clau:

CUP

Notícies relacionades