Back to top

La CUP impugna la licitació del pàrquing de l'antiga Hispània

El Tribunal Català de Contractació del Sector Públic ha acceptat a tràmit el recurs de la CUP per aturar la licitació del projecte del pàrquing de la Hispània. Mònica Pàmies, regidora del grup municipal, subratlla que l'acceptació de la reclamació vol dir que hi ha causa suficient per anul·lar el Plec de Clàusules.

La CUP insisteix que el projecte d'un aparcament a la zona de l'antiga Hispània, on també s'han de construir pisos de protecció oficial, és un projecte fallit des del primer dia. Si fa mesos que han arrencat una croada contra l'aparcament perquè comporta mobilitzar terres contaminades, ara acusen el govern de no haver fet bé els tràmits administratius.

La formació anticapitalista ha presentat un recurs contra el plec de clàusules al Tribunal Català de Contractació del Sector Públic perquè diuen que conté irregularitats. Per exemple, no queda especificat el pressupost concret per al tractament del sòl contaminat i no queda determinat el procés de descontaminació d'aquest sol. Això, segons la CUP, és motiu suficient per anul·lar el plec de clàusules i, per tant, aturar el projecte.

D'altra banda, la CUP assegura que l'empresa que guanyés el concurs per impulsar el projecte a l'antiga Hispània no és ni ha estat mai la responsable de fer-se càrrec dels residus, tal com assegurava el Govern de la ciutat, perquè es coneixia que aquest terreny estava contaminat abans de la licitació, concretament des de 2020.

A més, els cupaires expliquen que l'Ajuntament s'hauria negat a lliurar l'expedient complet al requeriment fet pel tribunal. Un fet que ja va succeir quan se li va requerir la informació sobre el sòl contaminat des de l'Agència de Residus de Catalunya. Ara el tribunal podria exigir aquesta documentació al consistori.

La formació anticapitalista ha apuntat durant la roda de premsa directament contra Teresa Pallarès, com a cap visible del projecte de cara al seu projecte d'alcaldable, però també contra Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme, Carles Prats, regidor d'empresa i Ocupació i de RMS, i Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient. "Tots ells estan avalant aquest projecte que, recordem-ho, costarà com a mínim 11 milions d'euros. És especialment escandalós que el regidor de Medi Ambient no hagi obert la boca en cap comissió informativa", ha sentenciat la número u dels cupaires a les pròximes eleccions.

L'Ajuntament afirma que ha entregat la documentació

Pocs minuts després de la roda de premsa, el consistori ha respost a tot plegat: assegura que ja s'ha lliurat tota la informació requerida pel Tribunal Català de Contractació del Sector Públic. Segons la CUP això no s'hauria fet en primera instància, però el consistori ha confirmat a Canal Reus que sí que s'ha lliurat ja aquesta documentació.

Paraules clau:

Notícies relacionades