Back to top

La CUP insisteix en el referèndum sobre el servei de la brossa a Reus

La CUP de Reus no dóna per tancada la proposta de municipalitzar el servei de la brossa, i presentarà al ple del proper dijous, una moció sol•licitant la convocatòria d'un referèndum. Aposten per un procés de participació ciutadana un cop esgotat el diàleg amb el Govern.
servei neteja

La CUP defensa la celebració d'un referèndum perquè sigui la ciutadania qui decideixi si vol que el servei de la brossa continuï externalitzat o passi a ser un servei públic. Segons un estudi extern, la gestió municipal implicaria reduir 1'3 milions d'euros els costos del servei, i els cupaires creuen que aquesta rebaixa podria suposar un estalvi en la factura. A més, afirmen que les condicions dels treballadors millorarien. La CUP afegeix que poder votar és un dret democràtic.

En sessió plenària els cupaires també presentaran una proposta de resolució on demanaran una moratòria en el desenvolupament i tramitació de nous parcs eòlics. Consideren que les empreses treballen al marge de les consideracions ecològiques i, moltes vegades a esquenes dels habitants de la zona.

Notícies relacionades