Back to top

La CUP porta al ple l'anul·lació del procés per reformar el Carrilet

Segons els independentistes el Govern municipal ha vulnerat les seves pròpies normes de participació i demanen que s'escolti a la ciutadania i es faci una consulta sobre què cal fer amb el Mercat del Carrilet.

El procés participatiu per remodelar el  barri del Carrilet i crear una nova centralitat al seu voltant, continua comportant crítiques al govern de Reus. Ara és la CUP que, després de criticar per sobre tot plegat la setmana passada, ha decidit portar el tema al plenari d'aquest febrer. Segons asseguren, "el govern s'ha saltat les seves normes de participació", induint què havien de votar els veïns i veïnes i no deixant marge per a la proposta d'idees. 

El govern fa temps que planteja una remodelació del barri del Carrilet. De fet, al llarg del primer any del mandat, la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, va plantejar el tema com una gran proposta: aconseguir que el Carrilet fos una nova centralitat per la ciutat. El procés de participació havia de rablar el clau i permetre dibuixar el futur de la zona i el sud de la ciutat. 

El com s'ha gestionat tot plegat ha desencadenat les crítiques de l'oposició i també dels veïns. El de la CUP és el discurs més contundent, assegurant que cal impugnar el procés en la seva totalitat. Però va en línia amb el que també han assegurat des del PSC: "cal tenir en compte que es van recollir 9.000 signatures per demanar que no es tanqui el Mercat i ara estem fent cas al que diuen 700 persones que han participat al procés". Sigui com sigui, la majoria del govern permet imaginar que el ple de divendres serà un estira-i-arronsa polític, però que no s'alterarà la situació actual. 

Paraules clau:

Notícies relacionades