Back to top

La CUP portarà el feminisme i el dret d'habitatge al ple

La CUP de Reus presentarà al proper ple dues propostes de resolució que instin la Generalitat i el Parlament de Catalunya a fer polítiques efectives sobre feminisme i dret a l'habitatge. El partit anticapitalista també ha criticat la falta de mocions amb fort debat polític presentades últimament per la resta de partits municipals.
Propostes CUP pel darrer ple

El proper ple, l'últim abans de les eleccions municipals, estarà protagonitzat per les propostes de resolució. La CUP en presentarà dues relatives al dret a l'habitatge i les polítiques feministes. Tal com ha explicat el regidor de la formació anticapitalista del municipi, Edgar Fernàndez, proposaran cinc acords per instar la Generalitat i el Parlament. Entre aquests, demanen que es faci un cens nacional. Un mapa de tots aquells habitatges buits de més de dos anys en propietat dels bancs i que si convé, s'expropiïn. En aquesta línia, també insten per què es fomentin formes alternatives de tinença.

Els cupaires presentaran una segona proposta de resolució en contingut feminista. Demanen fer un desplegament efectiu de les lleis d'igualtat entre homes i dones i apostar per la coeducació als centres escolars amb perspectiva de gènere. Des de la formació, també exigeixen plantejar totes aquelles qüestions feministes en un debat obert al ple i no relegar-ho a la Junta de Portaveus com s'està fent fins ara.

Els independentistes critiquen la poca activitat política que hi ha a la ciutat des de finals de novembre. Així doncs, destaquen el poc pes polític que han tingut les escasses mocions presentades en els darrers plens pels altres grups municipals.

Paraules clau: