Back to top

La CUP presenta el seu model econòmic alternatiu

De la mateixa manera que Cs el passat divendres, el partit independentista ha punxat de públic, i menys d'una vintena de persones s'han acostat a escoltar la candidata, Marta Llorens, durant la seva conferència a l'Eix 2019, organitzat per la Cambra de Comerç de Reus.
Marta Llorens, a la Cambra de Comerç

Marta Llorens ha descrit aquest dilluns al vespre les propostes econòmiques alternatives de la CUP per a Reus. Davant d'un auditori pràcticament buit, la candidata de l'esquerra independentista ha assegurat que cal repensar la forma d'organització econòmica de la ciutat, i ha plantejat la seva alternativa, que defineix com la "d'una ciutat Mediterrània".  

Llorens s'ha centrat en criticar bona part de les propostes del govern de Carles Pellicer, com la política de "grans esdeveniments que no deixen cap llegat a la ciutat", parlant de la Capital de la Cultura Catalana i Reus Ciutat de la Música, respectivament. Al seu parer, "cal organitzar un turisme de qualitat que sigui alternativa a l'actual sol i platja i al model de comerç basat en Andorra". 

La CUP també aboga per la internalització dels serveis. "Només estem d'acord a externelitzar allò que és realment singular", ha dit Llorens, que ha tornat a reclamar la necessària municipalització del servei de recollida d'escombraries de la ciutat. 

Un discurs incòmode pels empresaris

La CUP no amaga els seus ideals, tampoc quan parla a la Cambra de Comerç, que representa una part important de l'empresariat del territori. Llorens ha parlat obertament de repartir la riquesa i de garantir que tothom tingui accés a un treball digne. De fet, ha estat molt contundent amb el sector serveis vincul·lat al turisme, i ha criticat que REDESSA, el viver d'empreses municipal, hagi obert les portes a un call center on el 95% dels treballadors són dones i que compten amb unes condicions de treball decadents. 

Llorens també ha parlat de gravar fiscalment aquelles empreses de fora de la ciutat que vulguin obrir una botiga i ha clamat per una racionalització dels criteris de producció i consum, basat tot plegat en la sostenibilitat, el kilòmetre 0 i l'autosuficiència. 

Tot i la contundència del discurs, la CUP ha plantejat aquest vespre un model de ciutat alternativa. En la mateixa línia que el partit de l'esquerra independentista ha anat treballant els darrers vuit anys.