Back to top

La CUP proposa que no es cobri l'aigua als ciutadans de Reus

Els anticapitalistes també demanen que es posi en marxa el 100% dels llits de l'Hospital Sant Joan per atendre l'emergència sanitària. Algunes de les peticions dels cupaires ja estan en marxa.
CUP

El grup municipal de la CUP a Reus proposa a l'Ajuntament i a la resta d'administracions un paquet de mesures sanitàries, socials i laborals per pal·liar les conseqüències de la crisi del COVID-19. 

En clau sanitària, la CUP exigeix que l’Hospital Sant Joan faci ús del 100% de les habitacions i llits disponibles, així com que es compti amb la plantilla necessària per fer front a l’emergència. Una situació, la de la gestió sanitària, que des d'aquest cap de setmana depen exclusivament del govern de Madrid. Amb tot, els anticapitalistes també parlen de posar les clíniques privades sota el comandament públic. Això sí, demanen que els hotels, puguin oferir les seves habitacions a les autoritats sanitàries. 

Mesures socials

A més, i tenint en compte les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus, el grup cupaire considera convenient que l’empresa municipal d’Aigües de Reus no emeti les factures de l’aigua mentre duri la crisi i assumir les factures de subministrament energètic de les famílies que ho necessitin. Tanmateix, exigeixen als Jutjats de Reus una moratòria de desnonaments a fi d’evitar deixar sense habitatge a persones vulnerables.

El grup anticapitalista també creu important garantir que les famílies amb beques escolars i de menjador cobrin les ajudes tot i no haver-hi classes, així com que la gent gran tingui les seves necessitats cobertes mitjançant els equips de serveis socials. En aquesta línia, la CUP proposa que l’Ajuntament ofereixi els recursos necessaris a les xarxes de suport mutu i voluntari que han sorgit a la ciutat. 

D’altra banda, el grup cupaire recorda que durant els períodes de vacances es disparen les denúncies per agressions masclistes i els feminicidis. Per això, proposen que es garanteixi els recursos necessaris per mantenir els Serveis d’Atenció a la Dona a Reus. 

Finalment, en clau laboral, la CUP de Reus emplaça l’Ajuntament a assegurar que les empreses subcontractades de serveis externalitzats paguin les nòmines de totes les treballadores i, en el cas de projectes petits, que les assumeixi el mateix consistori assumint-ne també la gestió.

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades