Back to top

La CUP proposa una nova llei del Fons de Transició Nuclear amb més recursos pel territori

Els cupaires volen que el 90% dels recursos es gestionin directament des del territori que envolta les centrals de Vandellòs i Ascó. Això suposaria passar dels 60 milions d'euros anuals previstos ara fins als 108 milions d'euros.

La CUP vol que el 90% dels recursos del Fons de Transició Nuclear es gestionin directament des del territori que envolta les centrals de Vandellòs i Ascó. Això suposaria passar dels 60 milions d'euros anuals previstos ara fins als 108 milions d'euros.

El partit anticapitalista està treballant en una proposta de llei que presentarà al Parlament de Catalunya durant les pròximes setmanes. Actualment, el Fons de Transició Nuclear preveu destinar el 50% -arran d'una esmena presentada pel PSC el passat desembre- del que es recapta d'aquest impost especial i els cupaires volen augmentar-lo.

També proposen una divisió equitativa en funció de la distància dels municipis respecte de les centrals, incloent-hi tots els municipis del PENTA, és a dir, aquells que es troben en un radi de 30 quilòmetres de les centrals, sumant també les poblacions de les Garrigues que a hores d'ara han quedat fora.

D'altra banda, també aposten per limitar qui rebi aquests diners: destinar-los a les petites i mitjanes empreses, autònoms i entitats dels municipis i a projectes relacionats amb la recuperació del medi ambient i la potenciació de les energies renovables, fugint dels macroprojectes que continuïn afectant el sol no urbà d'aquestes zones.

A banda de la nova llei, presentaran un manifest a favor d'aquestes noves condicions perquè les entitats i administracions del territori, com els diferents ajuntaments i consells comarcals, s'hi adhereixin.

Paraules clau:

Notícies relacionades