Back to top

La CUP qüestiona l'adscripció única per als instituts de Reus

La Candidatura d'Unitat Popular consideren que hi ha hagut poca transparència per part de la Regidoria d'Educació en el procés d'aplicació d'aquesta mesura.

La CUP qüestiona que l'adscripció única pugui solucionar la segregació escolar existent a la ciutat. La seva portaveu a Reus, Marta Llorens, assegura que "és gràcies a la CUP que es va realitzar l'estudi sobre l'equitat escolar a Reus l'any 2017 com acord per abstenir-se i facilitar els pressupostos 2016. Un estudi, que un parell d'anys abans, havia demanat el sector de famílies vinculades a les escoles públiques dins el CEM i que formaven part de la Comissió d'Escolarització Equilibrada —heretada de la desapareguda Assemblea Reusenca d'AMPA (ARA)— i que el govern de Pellicer havia abandonat perquè creia que, en aquell moment, l'educació no era una prioritat”. D'aquí que el partit independentista asseguri que sempre està alerta a qüestions relatives a aquest assumpte. 

Ara la CUP lamenta que, "després de 4 anys de la realització d'aquell estudi encara no s'hagin implementat la majoria de mesures proposades i tampoc s'hagi rendit comptes púlbicament de l'acompliment de les mesures que sí que s'han aplicat". En aquesta línia, Marta Llorens explica que “lamentem que les famílies se sentin poc escoltades tal com reflecteix la carta que hem rebut al correu del grup municipal de part d'un grup de famílies de les AMPES de Reus i que s'autoanomenen -famílies indignades-”. Segons el partit, aquestes famílies veuen amb molt de recel la implementació de l'adscripció única entre escoles i insitituts.

La portaveu ha fet referència al to de la carta i diu que “percebem amb molta sorpresa la postura d'aquestes famílies ja que veiem que no se les ha tingudes en compte en cap moment del procés. Nosaltres, com a CUP, ja vam advertir al Regidor Recasens que s'havia de ser transparent i facilitar molts espais transversals de participació però percebem amb aquesta carta que no ha estat així ni de bon tros”.

Paraules clau:

Notícies relacionades