Back to top

La CUP: "Recasens no informa de com gestiona l'inici de curs escolar"

Des de la CUP de Reus critiquen que el regidor d'Educació no ha informat sobre si obriran o no les escoles bressol municipals, i que tampoc ha convocat el Consell Escolar Municipal.

La regidora de la CUP, Marta Llorens, ha denunciat la nul·la informació del regidor d'Educació, Daniel Recasens, sobre com s'està gestionant des del consistori l'arrencada del curs més atípic. Llorens considera que, més que mai, hi ha d'haver un treball conjunt i coordinat amb tota la comunitat educativa, ja que la situació de pandèmia genera moltes preguntes i molts dubtes. I és que a una setmana per obrir les escoles, encara no s'ha convocat el Consell Escolar Municipal.

La CUP exigeix l'activació del Consell Educatiu de Ciutat

Una de les principals preocupacions és saber si els centres tenen suficient professorat per poder mantenir les ràtios reduïdes a 20 alumnes per classe, tal i com es pretén des de la Generalitat. Per aquesta falta d'informació, la CUP insta Recasens a convocar el Consell Escolar Municipal per donar a conèixer com s'està afrontant a Reus l'arrencada del curs escolar i demana la creació d'una comissió per poder-ne fer el seguiment.

Llorens: "No entenem perquè encara no s'ha convocat el Consell Escolar Municipal"

"Cal ampliar el pressupost municipal d'Educació"

Tot i ser conscients que l'Ajuntament poca competència té en matèria d'Educació, des de la CUP defensen que el consistori ha de tenir un paper proactiu i donar suport als centres, i que s'hauria d'incrementar el pressupost en aquesta matèria per ampliar, per exemple, els Plans d'Entorn, propicionar EPIs quan no acabin d'arribar, o contractar directament personal per donar suport al servei de menjador, que es pot veure afectat per la situació sanitària. D'altra banda, Llorens també ha explicat que desconeixen si el consistori té previst cedir espais municipals als centres educatius per permetre el desdoblament de les classes i reduir ràtios.

L'escola ha de ser presencial, però amb seguretat

Segons Llorens, una escola presencial és essencial per garantir la igualtat entre l'alumnat, i per proporcionar la sociabilització que necessiten els infants i joves. Per això, segons la cupaire, s'han de poder garantir les mesures suficients per tal de tenir una escola segura i sense riscos sanitaris. 

Paraules clau:

Notícies relacionades