Back to top

La CUP reclama un observatori contra la segregació escolar

El grup municipal ha reiterat la creació de l'Observatori Municipal de Segregació Escolar. Una eina que englobi diferents àmbits i que vetlli per aplicar les mesures adients contra la segregació.
El grup municipal ha reiterat la creació de l'Observatori Municipal de Segregació Escolar.

La CUP ha presentat aquest matí les seves propostes electorals en l'àmbit de l'educació. Concretament, centrades a aturar la segregació escolar. El grup municipal defensa la creació de l'Observatori Municipal de Segregació Escolar, una eina que treballi des de diferents àmbits com l'Educació i Serveis Socials per un pla estratègic de subvencions. "Volem un espai on tots els agents educatius puguin dir la seva, però el més important és que la segregació escolar l'hem de començar a abordar com una problemàtica de ciutat", explica la candidata de la CUP a l'alcaldia, Marta Llorens.

Segons l'Estudi sobre l'Equitat Escolar impulsat l'any 2016, la segregació escolar no només es produeix per diferències culturals, sinó que també per motius socioeconòmics. Hi ha centres on més del 90% de les famílies tenen rendes anuals molt més per sota dels 15.000 euros. D'altra banda, la CUP també ha aprofitat per destacar la poca aposta que altres partits com Ara Reus, Junts per Reus o Esquerra fan per l'educació.

enquesta

Paraules clau: