Back to top

La CUP referma el suport als encausats per les protestes postsentència

L'acte de la campanya cupaire 'La solidaritat no és delicte' ha comptat amb la intervenció d'Anna Gabriel, Advocats de l'1-O, Alerta Solidària i un dels empresonats a l'Operació Judes

La CUP de Reus ha llençat una campanya antirepressió sota el lema 'La solidaritat no és delicte', després que s'hagi enfilat fins a la trentena el recompte de reusencs enjudiciats a 6 causes relacionades amb les manifestacions postsentència del passat octubre. L'acte s'ha celebrat aquest dissabte a la Sala Santa Llúcia de Reus, i prop de 2.500 persones també l'han seguit en directe a través de les xarxes socials.

La portaveu de la campanya, Carlota Vendrell, ha denunciat que hi ha noms propis que es repeteixen en diverses causes, cosa que "els podria comportar fins a penes de presó". "Hi ha d'haver dret de manifestació, i no pot ser que unes mostres de suport es converteixin en 6 causes que veurem on acaben", ha manifestat Vendrell, que també ha assenyalat a la Generalitat, personada en una de les causes.

A l'acte, hi han intervingut l'exdiputada de la CUP al Parlament Anna GabrielRobert Jiménez, membre dels Advocats de l'1-O de Reus; Edu Garzón, un dels empresonats en l'Operació Judes, Eva Pous, membre d'Alerta Solidària; i Joel 'Fetitxe' 13, que ha presentat el videoclip de la cançó de campanya municipal cupaire del 2019 'Quan vam creure en nosaltres'.

Repressió anònima

"Necessitem aquesta xarxa de gent, de suport i de solidaritat com l'aire que respirem davant els episodis de repressió", ha manifestat Anna Gabriel des de Ginebra. Gabriel també ha formulat que són aquests casos de repressió anònima, "no tan televisada", els que necessiten encara més xarxa. 

En el mateix acte i en la línia de la campanya, el moviment ha convocat una concentració de suport per aquest dimarts que ve a les 10 del matí, quan 4 dels encausats estan citats a declarar als jutjats de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades