Back to top

La CUP de Reus critica el "silenci" del regidor Recasens

El grup municipal continua donant el seu suport a la vaga de la comunitat educativa i demana la convocatòria del Consell Educatiu de la ciutat.

La CUP de Reus recolza la vaga de dimarts 29 i dimecres 30 de març del sector educatiu després que el passat 23 de març el govern de la Generalitat signés el pacte contra la immersió lingüística, en el qual es va adequar a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que imposa un 25% de castellà a les aules.

En clau municipal, amb aquest tipus de decisions, el grup independentista es planteja com es demanarà l'ús del català a grups com Ciutadans quan intervinguin en castellà. La regidora Marta Llorens denuncia el "silenci" del regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, envers la vaga del sector educatiu, i apunta que la política lingüística queda en mans de les decisions dels tribunals i que els docents es quedan sense cobertura legal.

Des de la CUP, indiquen que a Reus hi ha des de fa molt de temps segregació escolar per origen i per recursos socioeconòmics, i que ara s'hi afegeix la divisió per comunitats lingüístiques.

La CUP de Reus demanarà la convocatòria del Consell Educatiu de la ciutat per treballar pel pacte municipal per l'ús del català i per fer una diagnosi dins la realitat socioeducativa del municipi.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades