Back to top

La CUP de Reus demana lavabos públics a la ciutat

La formació critica que l'Ajuntament vulgui sancionar el que, per ells, és una manca de previsió del mateix govern perquè no existeix cap alternativa pública

La CUP demana a l'Ajuntament que instal·li lavabos públics a la ciutat per tal de facilitar-ne la vida social a places i carrers. La formació anticapitalista critica que l'Ajuntament vol sancionar com a delicte el que és resultat d'una manca de previsió del mateix govern.

La regidora Mònica Pàmies apunta cap als cartells que el Govern ha instal·lat a la via pública amb un text avisant de l’import de la multa, de fins a 1.500 €, que s'imposarà als veïns que desobeeixin l'ordre municipal.

Pàmies carrega contra els cartells que alerten que pixar al carrer comporta una sanció de 500 €. La cupaire ha remarcat que el grup municipal fa temps que ha defensat la necessitat que s'instal·lin lavabos públics en tots aquells espais oberts on la gent es reuneix: parcs, places, passejos, avingudes i jardins. “No té cap mena de sentit sancionar per "pixar al carrer" quan, en cas de necessitat, no hi ha cap alternativa pública per no fer-ho”, ha reblat la regidora.

Des de la formació consideren que la majoria de la ciutadania no fa ús de l'espai públic com a WC si no es troba desesperada. “El govern vol fer una relació directa entre pixar al carrer i la gent borratxa que surt de festa, però la realitat no és aquesta”, resumeix Pàmies. La formació apunta les necessitats d'infants que juguen a les places i parcs de la ciutat, on no hi ha WC. Per a la CUP, això evidencia que les zones de reunió i esbarjo tenen una mancança evident i que aquest govern no hi aplica cap solució.

Paraules clau:

Notícies relacionades