Back to top

La CUP Reus demana un pla d’actuació pels animals en casos d’emergència

Portaran a votació en el proper ple la creació d’una taula de treball per l’elaboració de protocols per assegurar el benestar animal

La CUP denuncia la inexistència de plans d’actuació vers els animals en els casos d’emergència com incendis, inundacions i altres accidents. Recriminen que no hi ha un protocol clar pels cossos de seguretat on s’indiqui què fer amb els animals implicats en casos d’emergència, ja sigui pel que fa als animals de companyia com en nuclis zoològics o colònies felines, entre altres. Per això, al proper ple municipal portaran a votació la creació d’una taula de treball per l’elaboració de protocols per assegurar el benestar animal en cadascun d’aquests casos.

Segons explica la regidora Mònica Pàmies, “els protocols actuals són plans pensats per a la societat civil, però no hi ha previsió pels possibles animals implicats”. A tall d’exemple, si una persona pateix un atropellament i necessita assistència mèdica, el gos que l’acompanya sovint queda desemparat. D’altra banda, demanen que la Fundació Última Llar, l’empresa amb qui l’Ajuntament té el contracte de recollida d’animals, quedi exclosa d’acollir animals provinents d’aquests casos, ja que “no són animals perduts ni abandonats, sinó animals en estat d’emergència que sovint requereixen un tractament específic”.

A la moció, els cupaires també proposen una formació específica als cossos assistencials implicats i entitats animalistes col·laboradores, així com sumar-se al Programa PIREA i treballar per adaptar-lo al terme municipal. El Programa PIREA va néixer el 2017 amb la voluntat de confeccionar un pla de resposta i sistema segur en cas d’emergència que afectés nuclis zoològics.

Paraules clau:

Notícies relacionades