Back to top

La CUP de Reus denuncia l'opacitat del pla DUPROCIM

El pla constata que la via ferroviària que travessa la ciutat acull la circulació de trens de mercaderies perilloses i contempla un protocol a seguir però els cupaires asseguren que la ciutadania propera a les vies no està informada d'aquests riscos.

La CUP de Reus denuncia la manca de transparència en relació amb un punt de pla DUPROCIM, un recull de casos de risc i d'emergències que es puguin donar a la ciutat. Concretament, en destaquen el punt relatiu a la via de ferrocarril que travessa la ciutat de Reus que té un gran risc degut una circulació elevada de trens de mercaderies perilloses.

El pla detalla tot un protocol tant de limitacions i mesures a seguir en cas d'accident com la informació que s'ha de donar a la ciutadania que viu a 500 metres de les vies. Els cupaires asseguren que no s'estan complint aquests procediments ni s'està informant a la ciutadania tenint en compte que la via travessa bona part de la ciutat.

roda de premsa de la CUP de Reus


És per això que la CUP presentarà una moció al ple d'aquest divendres on sol·liciten informar a la ciutadania tant dels riscos a què estan exposats per proximitat a la via del tren com del mateix pla DUPROCIM i també demanen el desviament d'aquests trens de mercaderies per tal que no circulin per la zona interurbana.

Més de 600.000 tones de mercaderies perilloses passen per Reus durant l'any

En aquest sentit, la regidora de la CUP Mònica Pàmies ha explicat que "Fa molts anys que la normativa no permet que els camions que transporten aquest material entrin als nuclis urbans, està prohibit per seguretat i en canvi tenim molts trens que passenpel mig de la nostra ciutat i no s'està prenent cap mena de mesura".

A banda d'aquestes peticions els cupaires també presentaran una altra moció per tal de reconvertir els pisos turístics a lloguer regular que estipula la llei 11/2020.


kia

Paraules clau:

Notícies relacionades