Back to top

La CUP Reus diu 'no' als pressupostos i a l'opacitat del govern de Pellicer

Els cupaires carreguen contra la manca d'informació que rep l'oposició per part de l'executiu reusenc en qüestions clau com els comptes municipals i afirmen que moltes de les inversions anunciades per l'any vinent depenen de fons europeus.

El grup municipal de la CUP a Reus ha anunciat aquest dimecres que votarà en contra del pressupost i les ordenances presentades pel govern de la ciutat. La seva portaveu, Marta Llorens ha carregat aquest dimecres contra les contínues dificultats amb què es troba l'oposició, assegura, per poder fiscalitzar l'acció de govern.

Afirma que l'estratègia opaca de l'executiu de Pellicer és aportar poca informació a la resta de partits per dificultar la seva feina, tant en els consells d'administració de les empreses municipals com a les sessions plenàries. Un modus operandi que ha exemplificat amb el pla d'inversions anunciat per l'any vinent. 

Els cupaires, asseguren que, tot i demanar el detall de la setantena d'inversions anunciades, el govern els va respondre que encara no disposava d'aquestes xifres. Per sorpresa de la CUP, però, afirmen que tot just l'endemà de rebre aquesta resposta, aquest mateix dimecres, la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero va explicar-ho en roda de premsa. 

A més, també posen en dubte la viabilitat del pla d'inversions de gairebé 20 milions d'euros anunciat la setmana passada per Junts per Reus, Esquerra i Ara Reus. Afirmen que moltes de les accions previstes pel 2022 depenen de l'arribada de fons europeus, que segons expliquen, podrien no arribar i fer perillar algunes de les obres previstes.

Crítiques a l'augment d'impostos 

Els anticapitalistes també han carregat contra el discurs de bona gestió econòmica del govern municipal assegurant que s'han pujat fins a un 20% algunes taxes i impostos en els darrers dos anys, com és el cas del servei de recollida de vehicles de la via pública, i que no s'ha explicat públicament.

Finalment, critiquen que no s’ha fet cap estudi socioeconòmic per justificar la retirada de les ajudes Covid, tot recordant les paraules de la vicealcaldessa Noemí Llauradó, que al·legava la millora de la situació perquè "ja hi ha totes les terrasses plenes”.

Paraules clau:

Notícies relacionades