Back to top

La CUP vol que l'Ajuntament declari Reus "Ciutat Verda" l'any 2023

La formació ecologista proposa la implantació del sistema d’ecobarris i que l’autoorganització veïnal impulsi els projectes necessaris

La CUP ha presentat una moció per tal que l’Ajuntament declari Reus “Ciutat Verda” l’any 2023. La cupaire, Mònica Pàmies, ha denunciat que l’Ajuntament se suma a totes les declaracions internacionals i mediambientals, però que després no n’aplica cap dels acords i ha criticat que no s’estigui prenent cap mesura en contra de l'emergència climàtica. 

Organitzar-se per barris

La formació vol que l’Ajuntament declari Reus ‘Ciutat Verda’ l'any vinent, “una proposta que es basa en l’autoorganització dels barris de la ciutat, anomenats ecobarris, perquè és qui millor ho coneix”, ha exposat Pàmies. 

La proposta inclou 3 acords, el primer dels quals és, precisament, declarar “Reus, ciutat verda” l’any 2023 i generar diferents accions pedagògiques, informatives i de conscienciació entorn l’ecologisme i un model social sostenible i respectuós amb el medi ambient.

El segon acord és facilitar models, informació de sistemes, possibilitats i opció d’accions als barris de la ciutat, veient les necessitats i prioritats de cada zona, per a assolir l’objectiu de ser un ecobarri. Finalment, es proposa posar a disposició de cada barri els recursos necessaris perquè aconsegueixin els seus propòsits per a un bé comú, sostenible i solidari.

La cupaire ha denunciat que es fan accions aïllades o processos participatius que no s’escolten, com el cas del Carrilet. Pàmies ha ridiculitzat que el Govern no faci noves zones verdes, però que vulgui treure rèdit de l’arranjament del Passeig de la Boca de la Mania, però que no s’hi va guanyar zona verda perquè ja ho era. “Tots els espais no urbanitzats s’han de prioritzar com a zona verda, cosa que el Govern no fa”, ha reblat Pàmies.

Paraules clau:

Notícies relacionades