Back to top

La CUP vol que Reus Energia garanteixi l'electricitat de famílies vulnerables

Els cupaires insisteixen en la necessitat de celebrar un ple monogràfic per abordar qüestions socials com la pobresa energètica o la dificultat d'accés a l'habitatge.

La CUP de Reus ha tornat a abordar aquest dimecres la pobresa energètica i les dificultats d'accés a l'habitatge, aspectes pels quals ha demanat la celebració d'un ple monogràfic. Els cupaires han carregat contra el que consideren una manca d'actuació del consistori en aquest àmbit, sobretot per part de les seves regidores responsables.

Els cupaires han fet públic que a la comissió informativa de Benestar Social de dilluns no hi van assistir les regidores de govern, Montserrat Vilella i Teresa Pallarès, totes dues de Junts per Reus. Subratllen que no és la primera vegada que aquestes regidores, amb càrrecs a la Generalitat, falten a les seves obligacions en l'Ajuntament de Reus. Per aquest motiu reclamen la seva dimissió o que se les substitueixi.

En aquest sentit, i a les portes de l'inici de l'hivern, els anticapitalistes presentaran una moció al pròxim ple per tal que l'empresa municipal Reus Energia garanteixi el subministrament d'energia a les persones en situació de vulnerabilitat, subministrant directament l'electricitat. Una altra opció que planteja la CUP és que sigui Reus Energia qui negociï comptadors solidaris amb Endesa i que se'n faci càrrec per tal de garantir aquest subministrament bàsic.

Centre Social El Roser

D'altra banda, els cupaires consideren que el govern de Pellicer està enganyant a la ciutadania amb la data d'obertura del nou Centre Social El Roser. Fernández creu que no estarà actiu fins a l'estiu del 2022 per falta de voluntat política.

Paraules clau:

Notícies relacionades