Back to top

La dansa aterra a les escoles com a projecte educatiu

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

Incloure la dansa en l’escola ordinària per tal de potenciar valors com el treball en equip, la superació o la integració. Aquest és l’objectiu del projecte ‘La Pe i el Cordi fan ballar a l’escola’ que han impulsat la regidoria d’Ensenyament i l’Escola de Dansa del Centre de Lectura.
Es tracta d’un projecte transversal en el que s’impliquen les àrees de música i plàstica.

Amb el llibre ‘La Pei el Cordi fan ballar a l’escola’ com a punt de partida, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura ha volgut impulsar al costat de la regidoria d’Ensenyament un projecte educatiu en el que la dansa és l’eina clau per potenciar la socialització dels alumnes i fomentar valors com l’integració, la superació o l’autoestima.

Amb l’objectiu de despertar inquietuds artístiques i buscar nous talents, durant tot aquest segon trimestre els alumnes de 3r de l’escola Pi del Burgar i de 4rt del Joan Rebull han dedicat una hora setmanal de l’assignatura de música a treballar el moviment i el llenguatge del cos i la dansa.

A més a l’hora de plàstica han dissenyat i elaborat el vestuari que faran servir en un espectacle final que faran el proper 26 i 27 de maig al Teatre Bartrina en què els alumnes posaran sobre l’escenari tots els aprenentatges i matèries treballades.