Back to top

La demanda de formació augmenta en temps de crisi

Les matriculacions en Graus i Màsters de la Universitat Rovira i Virgili han augmentat en un 9% per cent. Una dada que confirma la teoria que en època de crisi, augmenta la formació. Per aquest motiu, i davant l'augment de demanda, hi han hagut empreses que han trobat, en aquesta formació, una nova línia de negoci.

Si comparem el nombre d'alumnes que s'han matriculat aquest 2020 en alguns dels graus que ofereix la Universitat Rovira i Virgili (URV)i els comparem amb els que es van matricular al llarg del 2019, veiem com la xifra augmenta en un 7%, el que es tradueix en 230 alumnes més. Una dada que en el cas dels màsters augmenta fins al 14%, és a dir, 155 alumnes més.

Cursos màsters i graus

Més joves i més flexibilitat

Un indici més que demostra que en temps de crisi augmenta la formació. Així ho destaca el vicerector de Programació Acadèmica, Docència i Professorat de la URV, Domènec Puig, qui també atribueix aquest augment de la demanda formativa a dos aspectes més: l'augment de joves que tenen edat per accedir als graus i als màsters, així com a una major flexibilitat dels cursos.

Major formació a les empreses 

Una formació que no només trobem en el món acadèmic, sinó també en el laboral. Són diverses les empreses que han aprofitat aquesta pandèmia per augmentar la formació dels seus treballadors. I enmig de tot aquest context, empreses com Salut i Treball (SIT) han vist una nova línia de negoci.

Actualment, SIT Formación disposa de 300 cursos en línia, dividits en 5 branques: habilitats directives, habilitats personals, especialitzacions professionals, recursos humans i sanitat.

Malgrat que la responsable de Desenvolupament i Innovació de SIT, Elena Gutiérrez, destaca la major demanda dels cursos enfocats en el sector de la restauració, també en destaca l'augment de demanda dels cursos d'ofimàtica, a conseqüència del teletreball. 

Secció d'economia

Paraules clau:

Notícies relacionades