Back to top

La demarcació de Tarragona ja registra una cinquantena d’ERTO

Pel que fa al conjunt de Catalunya, la xifra s'eleva a 360 expedients i 27.651 treballadors afectats.
Treballadors

El nombre d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) registrats a Catalunya, arran de la crisi del coronavirus, ja s’eleva a 360. 

Uns expedients que afecten un total de 27.651 treballadors, segons ha informat aquest dimecres, 18 de març, el departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Un volum de treballadors, en què s’inclou les 14.800 persones que s’han vist afectades per l’ERTO de l’empresa automobilística SEAT.

Prop de 800 treballadors afectats a Tarragona

Tot i que la majoria d’aquests ERTO s’han registrat a Barcelona, amb un total de 224 expedients, la demarcació de Tarragona se situa segona amb un total de 49 casos, el que es tradueix amb 783 persones afectades.

Per la seva banda, les demarcacions de Lleida i Girona han registrat 48 i 39 expedients, respectivament.

Les mesures econòmiques de Pedro Sánchez

En aquest sentit, el govern espanyol ja va exposar aquest dimarts les mesures aprovades per fer front a una possible crisi econòmica.

Pedro Sánchez va anunciar que agilitzarà la presentació d’aquests ERTO, per tal que no es converteixin en acomiadaments definitius. Assegura que tal com demanaven els sindicats, els treballadors afectats cobraran de l’atur, però en cap cas se’ls computarà com a atur consumit.

Tanmateix, les empreses que s'acullin a aquests Expedients de Regulació Temporal estaran exemptes de les cotitzacions a la Seguretat Social dels treballadors afectats. 

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades