Back to top

La demarcació de Tarragona tanca la temporada d'estiu amb un balanç positiu

S’han mantingut les reserves d’última hora i el perfil de client ha estat majoritàriament nacional. Agost es posiciona com el mes amb més ocupació

Segons l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, entitat pertanyent a la Federació AEHT, l’ocupació a la província de Tarragona ha augmentat respecte a l’any 2020. Tot i això, encara no s'han assolit les xifres d’ocupació d'abans de la pandèmia, però aquesta temporada, sobretot el mes d’agost, permetrà a molts establiments suportar la temporada baixa.

Els destins de natura i de muntanya, juntament amb els de costa ubicats en zones poc massificades, i sobretot els càmpings i cases rurals, són els que han presentat un major percentatge d’ocupació, arribant alguns d’ells al 90% al mes d’agost.

Un mes d'agost amb bones xifres

Agost ha estat el mes amb més ocupació, arribant en alguns indrets del territori al 90%, sobretot la segona i la tercera setmana. El mes de setembre, com ja és habitual, però aquest any incrementat per la mala climatologia, ha experimentat una lleugera davallada respecte a anys anteriors.

Cal destacar, també, dues constants en la majoria d’establiments turístics de la província durant tot l’estiu i són l’augment de la despesa mitjana per client i les reserves d’última hora.

Turistes nacionals i algun francès

El perfil de turista ha estat majoritàriament nacional, principalment català i de comunitats autònomes com País Basc, València, Madrid i Aragó. Aquest canvi en el consum turístic ha compensat, en bona part, la falta d’estrangers. També hi ha hagut reserves de clients francesos que han vingut amb el seu cotxe particular.

Paraules clau:

Notícies relacionades