Back to top

La demarcació de Tarragona tancarà l’agost arribant a ocupacions del 90%

Són dades de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona que asseguren que la despesa a l’allotjament és superior respecte l’any anterior, que es mantenen les reserves d’última hora i que el perfil de client és majoritàriament nacional

Des de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, entitat pertanyent a la Federació AEHT, han fet un balanç de l’ocupació d’aquest estiu als allotjaments turístics que representen.

En termes generals, l’ocupació ha sigut alta, fins a arribar a xifres del 98% d’ocupació durant la primera quinzena d’agost, sobretot a destins rurals i de muntanya, i en poblacions costaneres properes a l’àrea metropolitana de Barcelona i de les Terres de l’Ebre. Com destaca Francesc Pintado, president de l’AEHT, "l'alta ocupació d’aquest agost ens permetrà salvar la temporada i evitar la destrucció de més empreses, després d’un any duríssim". 

A diferència dels anys anteriors a la crisi sanitària, en què el 50% del client era estranger, aquest 2021, el 85% ha estat nacional, seguint així la tendència que ja s'havia detectat fa mesos. Cal destacar, que el consum al restaurant ha augmentat en un 23% respecte a l’any anterior. 

Xifres positives a Reus 

L'NH Reus, amb un 80% d’ocupació la primera quinzena d’agost, comparteix amb la resta de membres de la junta, les reserves d’última hora. Hotel Reus Park ha comptat amb un 72% de reserves durant la primera quinzena d’agost i ha començat la segona quinzena amb un 85%. Mas Passamaner, ha registrat un 72% d’ocupació la primera quinzena i esperen un 75% d’ocupació la segona quinzena.

Zones com la Conca de Barberà, han comptat amb un 98% d’ocupació en cases rurals, mantenint-se així la tendència dels clients que busquen destinacions de natura i poc massificats. Amb un 80% de client nacional, i un petit percentatge de client francès, belga, holandès i americà. A les capitals de comarca, com a Valls, els hotels urbans i de negocis han tingut una ocupació més baixa que a la resta de territoris, però superior al 2020. 

A destins de costa de les Terres de l’Ebre, com Ametlla de Mar, l’ocupació el mes d’agost és del 93%, amb un 95% de turista nacional, i també han detectat un augment de la despesa mitjana per client del 18% respecte al 2020.

Entrevista a Ruth Ceperuelo, federació d'AEHT

Davant d'aquestes xifres, hem pogut parlar amb la portaveu de la federació d'Empresaris d'Hosteleria de la Província de Tarragona, Ruth Ceperuelo, perquè en faci una valoració. 

Paraules clau:

Notícies relacionades