Back to top

La Diada del Mercadal ofereix el primer castell de vuit de la represa

Dia històric a la plaça del Mercadal. Cinc colles castelleres han actuat conjuntament a Reus en la Diada del Mercadal, la primera en què, amb el permís del Procicat, han pogut coincidir colles de diferents municipis.

Aquest diumenge les millors colles castelleres del país s'han trobat a Reus per celebrar la Diada del Mercadal, una diada castellera que fins a l'últim moment no ha quedat definida a causa de les mesures, contínuament canviants, per la pandèmia. Finalment la trobada biennal s'ha convertit en la primera on han pogut coincidir colles de diferents poblacions.

Aforament limitat i el públic en cadires

L'aforament limitat a 600 espectadors, asseguts en cadires separades com a mesures anticovid, han donat una imatge insòlita de la diada, que ha transcorregut amb normalitat, o millor dit, amb la nova normalitat. I ha pogut ser una realitat perquè des dels Xiquets de Reus fa temps que estan treballant per poder fer un acte al Mercadal per la diada. Al final, segons ha explicat el cocap de colla dels Xiquets, Eduard Valls, estan satisfets perquè han pogut fer castells, amb les colles que ja estaven previstes prèviament , i en certa manera, bastant semblant a les diades d'abans de la pandèmia.

plaça durant la diada del mercadal'21

Actuacions de set, i primera construcció de vuit pisos

Els amfitrions, els de la camisa avellana, han completat un 3d7, un 4d7, i un 4d7 amb el pilar, els mateixos castells que han descarregat els Capgrossos de Mataró i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. A la plaça del Mercadal, però, també s'hi ha pogut veure la primera construcció de vuit pisos després de la represa. Ha estat un 4d8 a la segona ronda, a càrrec dels Castellers de Vilafranca.

Tot i així, els Verds han insistit que l'objectiu d'avui no era ser els primers, sinó fer una diada amb "castells dignes" i mostrant el que han assajat, ha explicat el Sisco Benet, cap de colla dels Castellers de Vilafranca. Els vilafranquins han completat l'actuació amb un 5d7 i un 4d7 amb el pilar.

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets Valls ha fet un 4d7 amb el pilar, un 5d7 i un 3d7. La diada ha combinat dues rondes conjuntes i una d'individual, on cada colla ha actuat en solitari. Els pilars de mèrit i de comiat han posat el punt final a la Diada.

Paraules clau:

Notícies relacionades