Back to top

La diada dels Xiquets de Reus tanca una etapa per la colla local

Xiquets de Reus, Castellers de la Vila de Gràcia i Moixiganguers d'Igualada s'han trobat aquest dissabte al Mercadal en la primera diada de certa "normalitat" a la capital del Baix Camp, i l'última per la tècnica actual de la colla local.

Aquest cap de setmana la plaça del Mercadal ha acollit la Diada de la Colla dels Xiquets de Reus. Una actuació que ja ha començat a assemblar-se a les d’abans, sense límit de participants, amb la possibilitat d’ajudar-se entre colles i sense aforament restringit pel públic, però amb la mascareta obligatòria. Una oportunitat que els Xiquets de Reus han aprofitat per estrenar canalla i estructures noves, abans de tancar la temporada.

Els de la camisa avellana són els que han iniciat la diada amb un pilar de quatre de dol, en record a tots els socis i castellers de la colla que han mort durant la pandèmia. Al llarg de les tres rondes, els Xiquets de Reus han ofert un 4de7 amb l’agulla, un 2de7 i el primer 5de7 de la temporada; els Castellers de la Vila de Gràcia han alçat un 4de6 amb l’agulla, un 4de7 i un 3de6; i els Moixiganguers d’Igualada han apostat per un 2de7 inicial, un 4de8 i un 7de7. L’actuació de les tres colles, que no ha arribat a l’hora i mitja de durada, ha acabat amb els pilars de 5 dels Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada, i amb onze pilars de 4 entre totes tres colles.

Relleu de caps de colla pels de la camisa avellana

La trobada ha estat especialment important pels Xiquets de Reus. I és que en ser l’última diada de la temporada per la colla, s'ha convertit també en l’última amb Eduard Valls i Maria Alegret al capdavant de l'equip tècnic. Uns caps de colla que asseguren que “és un bon moment per agafar la colla, ja que els castellers i castelleres han demostrat tenir moltes ganes”.

Paraules clau:

Notícies relacionades