Back to top

La dieta Mediterrània com a prescripció mèdica

El projecte Predimed-Plus estudia quins efectes té aquesta alimentació sobre les malalties cardiovasculars. La Universitat Rovira i Virgili a Reus és un dels centres d'Espanya on s'està desenvolupant aquesta investigació.
La dieta Mediterrània com a prescripció mèdica

Fa tres anys que l'Enrique va visitar per primera vegada la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili per començar a participar en el projecte Predimed-Plus. Una investigació sobre nutrició que vol demostrar els beneficis directes de la dieta Mediterrània. L'Enrique va canviar la seva alimentació i rutines diàries, i ara, n'està notant els primers beneficis. "Abans tenia el colesterol dolent elevat, ara el tinc molt bé. I tot gràcies a aquest tipus d'alimentació i a fer una mica d'exercici", explica un dels voluntaris del programa, Enrique Gallego.

L'estudi Predimed té una durada de sis anys, i obliga els voluntaris a seguir unes indicacions d'alimentació concretes: consumir més productes vegetals, reduir els processats i substituir la carn vermella per carn blanca o peix. Unes mesures que, juntament amb un augment de l'activitat física, volen demostrar les conseqüències de la dieta sobre les malalties cardiovasculars. "Hem vist que les persones que segueixen aquest patró són capaces de perdre pes i mantenir-lo, i això suposa molts beneficis per la seva salut", afegeix el catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la URV, Jordi Salas.

En total, hi ha 6800 voluntaris adscrits al programa a tot Espanya i 480 a Reus. Aquest estudi vol fer un pas més enllà al projecte Predimed, que ja va demostrar que el 30% de les persones que seguien la dieta tenien menys possibilitats de desenvolupar un infart o problema cardiovascular.

Paraules clau: