Back to top

La Diputació impulsa un nou pla per retornar els caixers als pobles petits

Els pobles de la demarcació amb menys de 1.000 habitants i que no comptin amb aquest servei podran adherir-se a aquest pla de la Diputació de Tarragona

És una realitat que el despoblament és un dels principals problemes de les comarques d'interior, com ara el Priorat, amb municipis petits. La població envelleix i els joves tendeixen a migrar cap a les ciutats o municipis més grans, amb més serveis i facilitats. Encara que ja fa temps que aquests pobles estan treballant per a impulsar mesures contra el despoblament, ara, la Diputació de Tarragona enceta un pla per aconseguir que els caixers automàtics tornin als pobles petits que no en tenen. 

En aquest pla s'hi poden adherir els municipis de menys de 1.000 habitants, que no disposin de cap entitat bancària ni caixer automàtic. Fins a dia d'avui, ja s'han interessat 31 municipis en aquesta actuació del total de 103 pobles amb menys de 1.000 habitants de la demarcació. 

D'ara endavant, la Diputació farà una llista amb punts per a poder distribuir els recursos i els caixers, en cas que hi hagi massa demanda. Uns punts establerts a partir de criteris per a buscar la màxima igualtat i repartiment arreu del territori

La Diputació preveu que els caixers es puguin instal·lar entre finals d'aquest any 2023 i principis de 2024. L'administració assumirà un 67% dels costos d'aquests nous caixers durant cinc anys, fins al 2029. El que significa que un municipi, com a molt, acabarà pagant 500 euros mensuals per acollir de nou una seu bancària. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades